Audi H2O magazin 2016/1. adás beharangozó

Egy újabb karitatív regatta. Ezúttal kerekesszékes gyerekeket vitorláztattak élményterápiás célzattal a Balatonon. Az egész napos program során a fiatalok a  vitorlázáson kívül különféle vicces játékokat is kipróbálhattak.
 
Svájcban épített Finn dingiket, most saját, diósdi műhelyében készít hajókat Tönkő Gábor. A fiatalember többnyire T-Jolleket épít, de továbbképzéseket, edzőtáborokat és legénységképzést is szervez fiataloknak.
 
Több mint száz éve dolgozik a Balatoni vízirendészet, nemcsak hajókkal, de helikopterekkel is. Feladatuk közé tartozik a speciális mentés mellett a fürdőrendészeti, horgászati és vízi-közlekedési szabályok betartásának ellenőrzése is.
 
Magyarország világhírű a sporthajó gyártásáról, de a klasszikus fahajók szakszerű felújítása is világszínvonalúnak mondható. A főváros mellett komoly hajóépítő cégek dolgoznak Balatonfűzfőn és Kápolnásnyéken is.
 
Idén is megrendezték a hagyományosnak mondható betonkenu kupát a Kopaszi gátnál. Az egyetemi csapatoknak ezúttal a hajókon kívül beton focilabdát és betonhidat is kellett készíteniük.
 
Adás időpontja: SPORT 1 HD  Kedd (Július 5.) 17:30
 
Ismétlések:
SPORT 1 HD
Szombat (Július 9.) 19:30 
Vasárnap (Július 10.) 10:30 
Hétfő (Július 11.) 19:00 
Vasárnap (Július 17.) 2:00
 
SPORT 2 HD:
Kedd (Július 12.) 21:00 
Péntek (Július 15.) 6:00